Château Bonnet !

In het hart van de Beaujolais, ontdek dit familielandgoed en proef onze wijnen, met familie of vrienden …

Geschiedenis

Château Bonnet is een landhuis op een plaats genaamd “de Paquelets” La Chapelle de Guinchay.
Het werd een wijnmakerij in 1630, toen Sieur Bonnet, het van de stad Mâcon koopt en het jachthuis vergroot en daar de eerste wijnstokken plant.
De familie Perrachon,  afkomstig van een lijn van wijnmakers uit het nabijgelegen dorp, Julienas, verwierf de site in 1973. Pierre Perrachon herstelt het kasteel, vergroot de wijngaard en produceert Juliénas, Chénas en Moulin-à-Vent totdat zijn zoon Pierre-Yves samen met hem op de boerderij komt werken in 1986. Bij de pensionering van zijn vader, in 2004, blijft Pierre-Yves het avontuur volhouden en kocht een paar hectare naar Holy Love.
De wijnmakerij is een passie dat na generaties vandaag het pad kruist met zijn dochter Charlotte, Pierre-Yves leidt het veld.

Productie

Elk jaar worden 60 tot 80 000 flessen geproduceerd in verschillende namen. Allen geoogst en gevinifieerd op Château Bonnet: Julienas, Moulin – à – Vent, Chénas, Saint-Amour Beaujolais – Blanc, Beaujolais Rosé, Beaujolais – Villages, Cremant de Bourgogne Bourgogne Gamay.
De wijnen liggen van 10 tot 12 maanden in de kelders,  en sommige wijnen 8 tot 12 maanden in delen bourguignonnes van 228L.